Török körutak Törökországi körutazás, ahogy más nem csinálja utazás

Utazás azonosító száma: 35569

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Törökország Török körutak Törökországi körutazás, ahogy más nem csinálja 0* utazás
vakáció nyaralás repülővel.

Utazás leírása

Egy kevésbé ismert utazási módot ismerhetnek meg. Utasaink az áprilisi út során a lenti úvonalat járják végig úgy, hogy busszal indulnak Magyarországról és Antalyából repülővel jönnek haza. Az októberi csoport pedig fordítva: repülővel utazik Antalyába és autóbusszal jön vissza Magyarországra.
Időpontok
2015. június 5-13., október 05-13.
Szállás és ellátás
8 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban, félpanzióval.
Utazás
Légkondicionált autóbusszal és repülővel.
Minimum létszám
35 fő.

Ízelítő ajánlatunkból

- Isztambuli mecsetek és paloták.
- Ókori emlékek az Égei-tenger mentén.
- Pamukkale mesés sóteraszai.
- Kikapcsolódás, pihenés az antalyai tengerparton.

Program

1. nap: Budapest - Szeged - Szófia (750 km)
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Szeged érintésével, rövid megállókkal Szerbián áthaladva utazás Bulgáriába. Szállás elfoglalása Szófiánál, vacsora.  
2. nap: Szófia - Isztambul (570 km)
Reggeli után rövid buszos városnézés keretében megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: az Alekszandr Nyevszkij Székesegyházat, a Banja Basi mecsetet, a Parlamentet és többek között a Nemzeti Balett és Operaház épületét is. Ezután elhagyjuk Szófiát, majd Törökország felé vesszük az irányt. Az esti órákban megérkezünk Isztambulba. Szállás elfoglalása (2 éj), majd vacsora.  
3. nap: Isztambul
A reggelit követően egész napos városnézés Isztambulban. Felfedezzük a hatalmas metropolisz óvárosát, melynek főbb látnivalói: Hippodrome tér, Kék Mecset, Aya Sofia, Topkapi palota és a hárem. Ezután a kereskedők és vásárlók mekkájába, a Nagy Bazárba visz utunk. Szabadidő vásárlásra.
Délután fakultatív hajózás a Boszporuszon (jelentkezés és fizetés a helyszínen).
Este visszatérünk szálláshelyünkre.  
4. nap: Isztambul - Trója - Canakkale (350 km)
Reggeli után elhagyjuk Isztambult, és Canakkale felé vesszük az irányt. Útközben a legendás Trója városába látogatunk el. A Homérosz által megénekelt, hírhedt háború helyszínén sétálva láthatjuk a faló óriási másolatát is. Igazi időutazás lesz, szinte magunk előtt láthatjuk a halhatatlanná vált hősöket. Aki szeretné, kipróbálhatja, hogy milyen volt a faló hasában. Az esti órákban megérkezünk szállásunkra.  
5. nap: Canakkale - Pergamon - Ephesos - Kusadasi (440 km)
Ezen a napon Pergamon ősi városába utazunk. A város az antik időkben igazi kulturális fellegvár volt, melynek központja a ma is lélegzetelállító Akropolisz. Városnézésünket követően az ország legjelentősebb régészeti nevezetességéhez, Ephesosba utazunk. Látni fogjuk az ókori világ hét csodái közé tartozó Artemis templom maradványait, majd ellátogatunk abba a házba, ahol Szűz Mária utolsó éveit töltötte és láthatjuk az első templomot, amit neki szenteltek. Este elfoglaljuk szállásunkat Kusadasiban.  
6. nap: Kusadasi - Ephesos - Pamukkale (210 km)
Reggelit követően visszatérünk Ephesosba, a világ legépebben megmaradt antik városába. Sétálhatunk az ókori utcákon, megnézhetjük a szépséges Celsus könyvtárat, amely az Alexandriai Nagykönyvtár után a második legnagyobb volt a világon. A közelben található a Szent János Bazilika is, ahol János evangéliuma íródott. A történelmi emlékek után az ország legismertebb természeti látványosságát, Pamukkale-t is megnézzük, a csodálatos termálvizes mészkőmedencékkel, melyek már messziről fehéren csillogva hívogatják a turistákat. Nem messze található Hierapolisz antik városa, mely Pamukkale-val együtt a Világörökség részét képezi. A város már a római korban nagyon népszerű fürdőhely volt, maradványai egyedülállóak. Az esti órákban érkezés szálláshelyünkre.  
7. nap: Pamukkale - Antalya (240 km)
Reggeli után elindulunk a tengerpart felé, délután a szobák elfoglalása. Pihenés a tengerparton lévő szállodában (2 éj).  
8. nap: Antalya
Egész nap pihenés, kikapcsolódás a tengerparton illetve a szállodában.  
9. nap: Antalya - repülés - Budapest
A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.
Utazás azonosító száma: 35569 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92