Isztambul utazás Körutazás Törökországban

Utazás azonosító száma: 37219

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Törökország Isztambul utazás Körutazás Törökországban last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás leírása

Utazás időtartama: 12 nap/11éjszaka
Indulási időpontok: V.22., X.10.
Utazás: a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával

Elhelyezés

4*-os szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás

Félpanzió

Menetrend

Budapest-Isztambul 08,50-11,55
Isztambul-Budapest 18,15-19,10

1. nap:
A délelőtti órákban elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezést követően transzfer a szállodába, a környék egyéni felfedezése. Vacsora, szállás Isztambulban.
2. nap:
Isztambul a világ egyetlen városa, amely két földrészen épült. Különlegessége azonban nem csak ebből ered, hanem gazdag múltjából is: Konstantinápolyt a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorában a világ köldökeként emlegették. A városnézés során megtekintjük az Aya Sofia templomot (1400 éve a keresztény világ legnagyobb temploma volt), a fényűzően berendezett Dolmabahce palotát (az utolsó török szultánok egy¬kori rezidenciája), a Sultanahmet Mecsetet (a híres Kék Mecset a 6 minaretjével), a hatalmas földalatti ciszternákat, valamint a Fedett Bazárt (állítólag a legnagyobb keleti piac a világon). A nap során lehetőség lesz fakultatív hajókirándulásra az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Boszporuszon.
3. nap:
A Márvány-tenger mentén utazás Rodostó felé. Rodostóban töltötte életének utolsó 15 évét száműzetésben II. Rákóczi Ferenc és a többi bujdosó. A Rákóczi-ház és emlékmúzeum meglátogatása. Átkelés az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Dardanellákon. Trója romjainak megtekintése. A romok közt sétálva életre kelnek az ókori világ istenei és hősei. Trójában látható a legendás faló óriási másolata is.
Szállás egy üdülővárosban az Égei-tengernél
4. nap:
Délelőtt Pergamon ősi városának megtekintése. A 300 méteres magasságban épült Akropolisz már el-helyezkedése folytán is ámulatba ejti a látogatót. Tovább utazás Izmir érintésével Ephesos felé. Ephesos az ókor egyik legjelentősebb városa volt, az itteni Artemis-templom a világ hét csodája közé tartozott. A jó állapotban lévő romváros ma Törökország legfontosabb régészeti nevezetessége. Ephesos meglátogatása után Selcuk közelében azt a házat tekintjük meg, ahol Szűz Mária élete utolsó éveit töltötte. Utazás az ország belseje felé Szállás az Pamukkale környéken.
5. nap:
A pamukkalei táj méltán nevezhető Törökország egyik legfantasztikusabb természeti csodájának. Séta a fehéren csillogó termálvizes mészkő-gipsz teraszokon, melyek már messziről hívogatják az arra tévedt látogatót. Ismerkedés az ókori Hierapolis város romjaival, mely a pamukkalei termálvíznek köszönhetően a Római Birodalom egyik híres fürdővárosa volt. Utunk folytatása során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus hegyeken. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerhetik a török szőnyegszövés egész folyamatát (a nyersanyag selyem, pamut és gyapjú  előállításától egészen a végtermékig), szállás Antalya környékén (3 éj).
6. nap:
Ezen a napon Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a rovátkolt Yivli Minaretet, az óratornyot és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezenkívül alkalmunk nyílik meglátogatni egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A nap zárásaként látogatást teszünk a Karpuzkaldiran vízesésnél.
7. nap:
Pihenés a Török Riviérán. Fakultatív Hajókirándulás Phaselis romjaihoz. Hajózás a Török Riviéra mentén, gyönyörködés a szép tájban. Ebéd a hajón. Kikötés Phaselis ókori város romjainál, fürdési lehetőség. Phaselis a Török Riviéra egyik legidillikusabb helye. A gyönyörű erdős környezet, a titokzatos antik romok és a kristálytiszta vizű tenger elbűvölik a látogatókat.
8. nap:
Aspendosban látogatás a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori színházában, majd utazás a Taurus-hegység gyönyörű tájain keresztül az Anatóliai-fennsíkra. A következő megállónk Konya, a törökök szent városa (a táncoló dervisek szerzetesrend központja). Látogatás a híres Mevlána Múzeumban, majd továbbutazás Kappadókiába. Útközben a Sultanhani karavánszeráj megtekintése, mely az egyik legjobb állapotban megmaradt karavánszeráj az egykori Selyemút mentén. Szállás Kappadókiában.
9. nap:
Hajnalban fakultatív program lehetőség: hőlégballonozás a felkelő nap fényében fürdő Kappadókia lenyűgöző tája felett. (A program időjárás függő, ára: kb. 150 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egész napos kirándulás Kappadokia történelmi emlékei között, mely során meglátogatjuk. Barangolás Kappadókia mesébe illő tájain. A nap során látjuk a holdbéli tájakra emlékeztető sziklaformákat a barlanglakásokkal, a Szerzetesek völgyének tündérkéményeit, Göreme nagyszerű szabadtéri múzeumát a sziklába vájt kolostorral és templomokkal (gyönyörű freskók), valamint a meghökkentően érdekes földalatti várost Derinkuyuban vagy Kaymakliban. Délután ellátogatunk egy ónixműhelybe, ahol megismerkedhetünk az ónix megmunkálásának fortélyaival,
Este fakultatív lehetőség egy török esten való részvételre egy hangulatos barlangmulatóban (gazdag folklór- és hastánc-bemutató).
10. nap:
Utazás Hattusas romjaihoz. Hattusas a Krisztus előtti II. évezredben a Hettita Birodalom fővárosa volt, az itteni régészeti feltárások a legjelentősebbek közé tartoznak Törökországban (UNESCO világörökség). Látogatás egy közeli hettita sziklaszentélyben (Yazilikaya) is. Délután továbbutazás Ankarába, szállás.
11. nap:
Ismerkedés a török fővárossal. Ankara a köztársaság kikiáltásával vette át Isztambultól a fővárosi címet 1923-ban. Látogatás a világhírű Anatóliai Civilizációk Múzeumban (az ókori művészetek és kézművesség valóságos kincsesháza). Utazás Isztambulba, szállás a városban.
12. nap: Délelőtt látogatás a Topkapi szerájban, a török szultánok egykori palota együttesében, majd Isztambul repülőteréről hazautazás Budapestre.

Utazási iroda hazai besorolás
Utazás azonosító száma: 37219 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92