Isztambultól Antalya-ig körutazás

Utazás azonosító száma: 37832

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Törökország Isztambultól Antalya-ig körutazás üdülés nyaralás akciós utak.

Leírás

1. NAP | Érkezés Törökországba

Repülés Törökországba átszállással. Kollégánk a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Két éjszakára szállás Isztambul környékén.


2. NAP | Isztambul – a mesés metropolisz

Isztambulban, a Boszporusz büszke nagyvárosában elbűvölő módon keveredik a keleti mesék és a mai kor világa. Sziluettjét titokzatos minaretek, a Boszporuszon átívelő függőhíd, az Aranyszarv-öböl opálos víztükrén úszó hajók határozzák meg. A reggeli után az egykori Hippodromhoz látogatunk el, mely gyülekezési helyként szolgált. Itt megtekintünk három ókori emléket. Emellett meglátogatjuk még a káprázatos Kék Mecsetet, melyet az iszlám világ kiemelkedő szent helyeként tartanak számon. Jellegzetessége, hogy egyedülálló módon hat minarettel rendelkezik. Felkeressük a Topkapi palotát, mely évszázados méltóságában a Szeráj-csúcsról tekint le, az Aranyszarv-öböl, és a Márvány-tenger között. Falai között szultánok éltek. A szeráj ma is az egykori oszmán birodalom erejét sugározza, és kincseit őrzi. Lehetőségünk adódik élvezni az Egyiptomi Bazár, vagy más néven Fűszerpiac egzotikus nyüzsgését, színeit és illatait. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP | Fakultatív: Boszporusz hajóút – Trója - Ayvalik

A reggeli után fakultatív program: varázslatos hajóút a Boszporuszon. A két part, Európa és Ázsia között között szeli hajónk a hullámokat, míg csodálattal adózhatunk a múlt és jelen megkapó, harmonikus együtt létezésének, a ragyogás és a letisztult szépség kontrasztjának. A távolban számos festői homlokzat, impozáns erőd, mesés palota körvonalai rajzolódnak ki. Továbbutazás, Canakkale vár ránk, Homérosz Iliászának színhelye. Ezen a misztikus-időtlen helyen megelevenednek előttünk a trójai háború hősei, az Iliász és Odüsszeia legendás alakjai. Tróját sokáig csak misztikus történetek fiktív helyszíneként tartották számon, míg a német Heinrich Schliemann bele nem fogott a 19. században régészeti ásatásaiba. Ennek eredményeképpen fedezhetjük ma itt fel a városfalakat, tornyokat, szentélyeket, melyek évszázadokon keresztül rejtőztek az emberiség elől. Innen továbbutazunk Ayvalikba. Szállás Ayvalik környékén.

4. NAP | Pergamon – Kusadasi

A csodaszép tengerpart vonalát követve utazunk Pergamonba. Többek között az Akropoliszt és az ókor legmeredekebb színházát, a Zeusz-oltár alapzatát, a szentélyt, és az egykori világhírű könyvtár maradványait tekintjük meg. Ez volt az alexandriai mellett korának legnagyobb könyvtára. Itt találták fel a pergament is. Ezután továbbutazunk Kusadasiba. Szállás Kusadasi környékén.

5. NAP | Efezus – Pamukkale

Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk a mai napon. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat. Folytatjuk utunkat a Meander-völgyön át Pamukkale felé, melyet Gyapotvárnak is becéznek, és az UNESCO Világörökség része. A gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki. Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6. NAP | Hierapolis – Antalya

Ezen a napon a fénykorát a Római Birodalomban élő, Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. A Kr. e. III. századból származó Apolló-szentély és a római színház fenséges látványt nyújt. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7. NAP | Antalya – Karpuzkaldiran - vízesés

Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a „rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot, és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP | Hazautazás Magyarországra

A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Hazautazás átszállással.

FONTOS INFORMÁCIÓK:

Javasoljuk a Kultúracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést.
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza, repüléshez kapcsolódó szolgáltatások, feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in. Transzfereket, szállást 3 és 4 * nívós hotelekben svédasztalos reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérőt.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 34.900 Ft/fő.
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.560 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 49.990 Ft/fő.

Amiket ajánlunk Önnek
Vacsoracsomag: 26.990 Ft/fő
Kultúracsomag (tartalmazza az alap kirándulásokhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést): 29.990 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 1,5%
Fakultatív programok: a helyszínen foglalhatóak, pontos információ róluk a helyszínen kapható. Minimum létszám szükséges a programok megrendezéséhez.

Fakultatív programok

Hamam (török fürdő) 35€/fő
Boszporusz hajókirándulás 35€/fő
Hagia Sophia 25€/fő
Topkapi Palota Múzeum 25€/fő
Sirince falu (félnapos, ebéddel) 35€/fő
Isztambul by Night 30€/fő
Sema (dervistánc) 20€/fő
Ebéd 15€/fő
Minimum létszám (10 fő) szükséges a fakultatív programok megrendezéséhez. Nem biztos, hogy mindegyikre sor fog kerülni, ez egy tervezet, pontos információ a helyszínen kapható.
Utazás azonosító száma: 37832 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92