Igazi Mesevilág: Kappadókia

Utazás azonosító száma: 37828

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Török körutazás. Antalya, Konya, Kappadókia, Göreme Igazi Mesevilág Kappadókia

Leírás

1. NAP Érkezés Antalyába
Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Szállás Antalya környékén.

2. NAP Mevlana-kolostor – Kappadókia
A szállodában elköltött reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Itt található Mevlana sírja. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. A kolostor, amely ma az Iszlám Művészet Múzeumának ad otthont, a török iparművészet kincseinek gyűjteménye. Ezt követően tovább indulunk a mesés Kappadókiába, amely az elkövetkezendő napok célállomása lesz. Szállás Kappadókiában a következő 3 napban.

3. NAP Göreme
Göremében, a Göreme Nemzeti Park területén található, freskókkal díszített barlangtemplomokat látogatjuk meg (az UNESCO Világörökség része). Itt a természet igazán bemutatta, milyen nagy fantáziával rendelkezik; a táj sziklafalakból, tufapiramisokból és kúpokból áll, mely képződmények úgy néznek ki a sok lyukkal, mint egy hangyaboly. Ezt követően a szerzetesek völgyének vagy tündérkémények völgyének is nevezett Simeonvölgybe látogatunk. Ez a táj a tíz méter magas, és csoportokban vagy magányosan álló tufakúpok eredeti és tökéletes kompozíciójával mindenkit bámulatba ejt. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál élvezhetjük (kívülről) a tájra nyíló csodálatos kilátást. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). A nap végén sétát teszünk Avanosban, mely fazekas remekműveiről híres. Szállás Kappadókiában.

4. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Kappadókia területe bizarr sziklakúpokkal teletűzdelt fantasztikus holdbéli tájra hasonlít, ahol a tufaképződményekbe barlangtemplomokat és lakásokat vájtak az itt lakók. A tájat egy vulkán alakította ki, amelyből az ismételt kitörések során rengeteg vulkáni hamu rakódott a területre. A környék első lakói a 7. században érkeztek ide. Őket követték a későbbiekben a szerzetesek, és templomok, kápolnák, remetelakok, kolostorok kerültek kialakításra a tufából. Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket félnapos fakultatív kirándulás keretében (Ortahisar – Szerelem-Völgy és a föld alatti város). Szállás Kappadókiában.

5. NAP Obrukhan – Antalya
Elhagyjuk Kappadókia varázslatos-időtlen világát és Obrukhanba, a híres szeldzsuk karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Ezt követően a festői tájat teljes mértékben meghatározó, csodálatos Taurus-hegységen keresztül visszatérünk Antalya környékére, ahol az utolsó három éjszakát töltjük. Szállás Antalya környékén.

6. NAP Antalya – Karpuzkaldiran-vízesés
Ezen a napon Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a Yivli Minaretet és az óratornyot a Kalekapsi téren. A séta folyamán alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer kereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik, és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez, ráadásul egy divatbemutatót is megtekinthetünk. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Ezt a napot a szállodában töltheti kedvére. Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében. Szállás Antalya környékén.

8. NAP Hazautazás
A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre, életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

Javasoljuk a Kultúra-és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat.

Fontos Információk!
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig!
A programváltozás jogát fenntartjuk.
Fakultatív programok vásárlása a helyszínen.

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza, ismert légitársasággal Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri Check-in. Repülőtéri illetéket Transzfereket: Modern, légkondicionált buszokkal. Minőségi szállásokat: Vendégeink 4 és 5 csillagos elegáns szállodában kapnak elhelyezést. Reggelit: Az utazás minden napján svédasztalos reggeli a szállodák éttermében. Magyar nyelvű csoportkísérőt

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő Amiket ajánlunk Önnek: Kultúra-és vacsoracsomag: 31.600 Ft/fő – tartalmazza az alap kirándulásokhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.520 Ft/fő Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 37.600 Ft/fő/hét

Fakultatív programok

A helyszínen foglalhatóak, pontos információ róluk a helyszínen kapható. Az itt látható árak tájékoztató jellegűek. Minimum létszám szükséges a programok megrendezéséhez. Ortahisar – Szerelem-Völgy és a föld alatti város fél napos ebéddel Ár: kb. 55 euró/fő A Méz-völgy (Ballidere) vagy másnéven Szerelem-Völgy az otthona az egyik legszebb és leglélegzetelállítóbb Tündérkéményeknek a kappadókiai régióban. Az alakzatokat az eső és a szél formázta, és ahogy a napfény különbözőképpen csillan meg rajtuk, úgy változtatják színüket a nap folyamán. Ez a fotósok és geológusok paradicsoma. Ezt követően a mintegy 50 föld alatti város egyikét keressük fel. Manavgat hajókirándulás egész napos ebéddel Ár: kb. 45 euró/fő Hajókirándulást teszünk a csodaszép Manavgat-folyón, majd ezt követően egy mecsetet keresünk fel. vagy: Zöld-kanyon túra egész napos ebéddel Ár: kb. 55 euró/fő A program során hajókirándulást teszünk egy mesés tájon, Törökország egyik gát-tavához. A tó a Taurusz-hegységben helyezkedik el, Manavgat város közelében. Az Oymapinar –gát környékét Zöld kanyonnak nevezik, és a gát a negyedik legnagyobb Törökországban. A 17 km-es hajózás során megcsodálhatjuk a környező festői tájat, és a tó festői, smaragd csillogású víztükrét. vagy: Alanya városnézés egész napos ebéddel Ár: kb. 55 euró/fő Kirándulás Alanyába, a régió második legnagyobb városába. A meseszép erőd, a Dalmatas barlang (mely gyógyító hatással bír az asztmára, és légzési problémákra) meglátogatása a nap része. Ebéd után következik a kikötő, majd egy gyönyörű banán-ültetvény felkeresése. Hőlégballonozás Ár: kb. 150 euró/fő Örök élményt ígér a hőlégballonos utazás Kappadókia tündérkéményei és tufakúpjai felett. (Az időjárás függvénye, hogy megrendezésre kerül-e). Török est Kappadókiában Ár: kb. 45 euró/fő Műsor, és alkoholos helyi italok és üdítők korlátlan fogyasztása. Hamam – török fürdő Ár: kb. 35 euró/fő Tapasztalja meg saját bőrén a török kultúra egyik kihagyhatatlan jellegzetességét!

Hotel

Vendégeink 4 és 5 csillagos hotelekben kapnak elhelyezést a programleírásban megjelölt városok környékén.
Utazás azonosító száma: 37828 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92