Török utak Török körutak Körutazás - Varázslatos Kappadókia

Utazás azonosító száma: 34862

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Török utak Török körutak Körutazás - Varázslatos Kappadókia
utazások, utazás, üdülés, nyaralás.

Utazás, szálloda jellemzői

1. nap: utazás Antalyába
Utazás repülővel Antalyába, ahol helyi képviselőnk fogadja Önöket a repülőtéren. Transzfer a Török Riviérára, szállodai szobák elfoglalása.
2. nap: Kilíkia
A reggeli után Silifke felé vesszük utunkat a lenyűgöző kilíkiai tengerparti úton. Útközben megnézzük a keresztes lovagok várát Anamurban, mely egyike a legnagyobb és leglenyűgözőbb erődöknek Törökországban. Következő állomásunk Anamurium, az ókori bizánci szellemváros. Silifke felé tovább haladva megnézzük a Menny és a Pokol barlangját, ahol Rőtszakállú Frigyes a III. keresztes hadjárat során vízbe fulladt. Szállás Silifkében vagy Mersinben.
3. nap: Kleopátra és Pál apostol
A 3. napon Tarsus városába látogatunk, ahol a Római Birodalom kapujaként Kleopátra-kaput nézzük meg. Tarsust tartják Pál apostol szülővárosának, itt található a róla elnevezett Pál forrás, mely gyógyító erővel bír és a hagyomány szerint Tarsusban esett szerelembe Kleopátra és Marcus Antonius. Ezután Nidge keleti részén megtekintjük a Gümüsler sziklakolostort, ahol Kappadókia legjobb állapotban fennmaradt bizánci freskóit nézzük meg. A következő három éjszakát Ürgüpben vagy annak közelében töltjük.
4. nap: tündérkémények és Göreme
Kappadókia lélegzetelállító látképét vulkánkitörések formálták tíz millió évvel ezelőtt. Az erózió hatására a tufa-réteg lekopott, holdbéli tájra emlékeztető képződményeket hozva létre. Itt először megnézzük a földalatti várost, Kaymaklit. Egy rövid sétát teszünk Ortahisar autentikus falujába, ahol a teljes pompájukban csodálhatjuk meg a "tündérkéményeket", a kőházakat, a várat és érdekes templomokat. Göremében sziklatemplomokat látogatunk meg, melyek legtöbbje gyönyörű freskókkal büszkélkedhet.
5. nap: még több Kappadókia
Reggeli után teszünk egy sétát a völgyben, mely egészen 1952-ig lakott terület volt. Az itt fennmaradt templomok valószínűleg a 9-13. század közötti időkből származnak. Kappadókia valószínűleg legszebb formájú oszlopait csodálhatjuk Pasabagban, melyek méltán híresek bizarr formájukról. Ezután ellátogatunk Üchisar településére, ahol a falu felett emelkedő hatalmas sziklába vájt barlanglakásokat tekinthetjük meg. Útközben a híres anatóliai szőnyegszövés kultúrájával ismerkedünk meg egy szőnyegszövő műhelyben.
6. nap: a Selyemút
A kínai Selyemút részét képező ókori karavánút mentén haladva jutunk el Konyába. Útközben számos karavánszerájt látunk majd, melyek közül a legnagyobbat, a Sultanhanit nézzük meg, amelyet a szeldzsukok alapítottak a 13. században. Konyában ellátogatunk a Mevlana Múzeumba, mely a táncoló dervisek korábbi kolostora volt. Szállás Antalyában.
7. nap: Aspendos
Reggeli után ellátogatunk Antalya belvárosába és megtekintjük a régi és az új városrészt is. Rövid szabad program után Pergébe utazunk, ahol meglátogatjuk az ókori várost. A város arról nevezetes, hogy Pál apostol kétszer is meglátogatta, illetve itt tartotta első beszédét is. Ókori színháza, az U alakú stadion, a piactér és a fürdő még ma is állnak, melyeket érdemes meglátogatni. Végül ellátogatunk egy ékszer- és bőrüzletbe, ahol
vásárlási lehetőségünk is lesz. Szállás Antalyában.
8. nap: hazautazás
Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A programváltoztatás jogát beutaztató partnerünk fenntartja!

A program ára tartalmazza

- Szállás középkategóriás hotelekben félpanziós ellátással,
- transzfer az út során légkondicionált autóbusszal,
- magyar nyelvű idegenvezetés.

Külön fizetendő

- Belépődíjak (kb. 45,- EUR/fő, mely a helyszínen fizetendő),
- ebéd és az italok díjai.

A fenti árak tájékoztató jellegűek és változhatnak.

Utazási iroda hazai besorolás
Utazás azonosító száma: 34862 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92