Török utak Török körutak Körutazás - Kalandozás Lykiában

Utazás azonosító száma: 35019

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Török utak Török körutak Körutazás - Kalandozás Lykiában
utazások, utazás, üdülés, nyaralás.

Utazás, szálloda jellemzői

1. nap: Utazás Antalyába
Utazás repülőgéppel Antalyába. Helyi képviselőnk fogadja Önöket a repülőtéren, majd transzfer a szállodába. Welcome koktél és a heti program ismertetése. Szállás Antalyában vagy Antalya közelében.
2. nap: Antalya környéke
Ezen a napon megismerkedünk a környékkel. Reggeli után először ellátogatunk Antalya híres vízeséséhez, majd 13. századból származó Szeldzsuk Hidat tekintjük meg. Megállunk egy rövid fotószünetre Aspendos ősi városa és az aquaduct mellett, majd visszatérünk a szállodába. Szállás Antalyában vagy Antalya közelében.
3. nap: Antalya - Aphrodisias - Kusadasi
A reggeli után megcsodálhatjuk a gyönyörű Kusadasi-i tájat, majd meglátogatjuk Aphrodisiast, amely az antik időkben orvosi és szobrászati iskoláiról volt nevezetes. A legfontosabb műemlékek itt: Afrodité temploma, a 30.000 férőhelyes nagy stadion és a rendkívül jó állapotban fennmaradt görög-római színház. Szállás Kusadasiban.
4. nap: Kusadasi - Ephesus - Selcuk - Pamukkale
Ezen a napon reggeli után Efezusba indulunk, az ókori világ egyik legnagyobb régészeti ásatási területéhez. Az ókori Kurétesz és a Márvány utcákon sétálva megcsodálhatjuk a leghíresebb műemlékeket, mint az Odeont, Hadriánusz templomát, a skolasztikusok fürdőjét, az Agorát, a Celsus könyvtárát, a nagy színházat és a korabeli metropolisz több más épületét, melyeket Szent Pál is meglátogatott. Ezután meglátogatjuk az Artemisiont Artemis templomával, amely az ókori világ hét csodájának egyike volt. Ezután Isa-Bey 14. századi mecsetjénél tájékoztatást kapunk az iszlám vallásról és kultúráról. Délután továbbutazunk Pamukkalébe. Szállás Pamukkalében egy 4*- os spa hotelben.
5. nap: Pamukkale - Antalya
Ezen a napon reggeli után utunk a Taurus-hegység csodás tájain keresztül vezet Antalya felé. Útközben híres anatóliai szőnyegekkel és a szőnyegszövéssel ismerkedünk meg. Az anatóliai szőnyegeket Marco Polo is a világ legszebbjeinek tekintette. Szállás az antalyai régióban.
6. nap: Antalya városnézés
Reggeli után lehetőségünk nyílik megtekinteni Antalyát, a Török Riviéra egyik legszebb városát. A város egy magas tufa-sziklára épült, a város keleti részén a szirt 35 méter mélyen függőlegesen szakad a tengerbe. Egy látványos utazás keretében áthaladunk busszal a városon, majd lehetőségük nyílik Törökország híres az arany- és bőráruiból beszerezni néhányat. A bazárban nagy a kínálat keleti fűszerekből, gyümölcsökből, zöldségekből és ajándéktárgyakból. Délután elutazunk egy tengerparti szállodába, ahol a hátravélő 2 éjszakát töltjük.
7. nap: szabadnap
Ezt a napot reggeli után pihenéssel tölthetjük és élvezhetjük a tengerparti szálloda szolgáltatásait.
8. nap: hazautazás.
Reggeli, majd transzfer az antalyai repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A részvételi díj személyenként értendő, kétágyas elhelyezés esetén 7 éjszakára és tartalmazza

- Repülőjegy,
- transzferek a szálloda és a repülőtér között,
- 7 északai szállás -os vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobában, reggelivel (3 éj Antalyában, 1 éj Kusadasiban, 1 éj Pakmukkáléban, 2 éj Antalyában),
- a programban meghirdetett kirándulások (ebéd és belépők nélkül),
- welcome koktél,
- magyar nyelvű idegenvezetés a kirándulásokon,
- légkondicionált autóbusz szakértelemmel rendelkező sofőrrel.

Az alapár nem tartalmazza

- Kötelezően megkötendő útlemondási biztosítás (az alapár 1,3%-a),
- repülőtéri illeték (27.000,-Ft/fő),
- kerozin felár (7.000,-Ft/fő),

A helyszínen külön fizetendő

- Italfogyasztás az étkezésekhez,
- esetleges fakultatív kirándulások részvételi díja,
- kötelezően fizetendő csomagár (214,- EUR/fő, amely tartalmazza a belépőket, 5 ebédet, minden napra vacsorát, egy török estet és egy napra all inclusive ellátást).

Utazási iroda hazai besorolás
Utazás azonosító száma: 35019 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92