Török utak Török körutak Körutazás - Antik Idők Nyomában

Utazás azonosító száma: 34861

Legjobb török utazás

  • Indulás:
  • Ellátás:
  • Szobatípus:
  • Részvételi díj: 0 -tól + illeték

Török utak Török körutak Körutazás - Antik Idők Nyomában
utazások, utazás, üdülés, nyaralás.

Utazás, szálloda jellemzői

1. nap: utazás Antalyába
Utazás repülőgéppel Antalyába. Helyi képviselőnk fogadja Önöket a repülőtéren, majd transzfer a szállodába.
2. nap: Demre - Fethiye
A reggeli után elindulunk Fethiye irányába, amely népszerű turistacélpont a Török Riviérán. Útközben megállunk Demrében, ahol meglátogatjuk a Szent Miklós templomot. Ha az időjárás megengedi, hajóval folytatjuk utunkat és a napot Fethiyében fejezzük be. Szállás Fethiyében.
3. nap: Didyma - Miletus - Priene
Reggeli után első megállónk Didima, ahol megtekintjük Apolló híres templomát. Ezután Miletus felé indulunk, ahol a római kori fürdőt és a színházat tekintjük meg, ahol Pál apostol búcsúbeszédét tartotta. Innen utunk Pirenébe visz, ahol megtekintjük a színházat és Athena templomát. Szállás Kusadasiban.
4. nap: Kusadasi - Szűz Mária szülőháza - Efezus
Reggeli után Efezusba indulunk, ahol napjaink egyik legjelentősebb régészeti ásatása folyik a világon, valamint látogatást teszünk a háznál, mely Szűz Mária utolsó éveinek otthonául szolgált. Az ókori utcákon sétálva megcsodálhatjuk az Odeont, Hadrianus templomát, Celsus könyvtárát, a hatalmas színházat és a korabeli metropolisz számos más épületét. Ezután meglátogatjuk Artemisz templomának maradványait, mely az ókori világ hét csodái közé tartozott. Szállás Kusadasi-ban.
5. nap: Hierapolis - Pamukkale
Reggeli után ellátogatunk Törökország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájához, Pamukkale "gyapotvárához". A hófehér mészkőteraszok évszázadok alatt alakultak ki a gyógyvíznek köszönhetően. A calcium-karbonát tartalmú víz jótékony és gyógyító hatását már az ókorban is felfedezték az emberek. Ezután a közvetlenül a Pamukkale felett húzódó Hierapolis ókori városát és temetőjét látogatjuk meg. Szállás Pamukkaléban.
6. nap: Pamukkale - Antalya
Ezen a napon a Taurus-hegységen keresztül átutazva ellátogatunk Antalyába. Az odaúton az anatóliai kultúra gyöngyszemével, a szőnyegekkel ismerkedünk meg egy szőnyegszövő műhelyben. Az anatóliai szőnyegeket már Marco Polo is a világ legszebbjei között említette. Szállás Antalyában.
7. nap: Antalya
Reggeli után ellátogatunk Antalya belvárosába, megtekintjük a régi és az új városrészt is. Rövid szabad program után Perge ókori városát látogatjuk meg, mely többek között arról nevezetes, hogy Pál apostol kétszer is meglátogatta, illetve itt tartotta első beszédét is. Ma is áll az ókori színház, az U alakú stadion, a piactér és a fürdő, amelyeket mindenképp érdemes megtekinteni. Végül ellátogatunk egy ékszerés bőrüzletbe, ahol vásárlási lehetőségünk is lesz. Szállás Antalyában.
8. nap: hazautazás
Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A programváltoztatás jogát beutaztató partnerünk fenntartja!

A program ára tartalmazza

- Szállás középkategóriás hotelekben félpanizós ellátással,
- transzfer az út során légkondicionált autóbusszal,
- magyar nyelvű idegenvezetés.

Külön fizetendő

- Belépődíjak (kb. 55,- EUR/fő, mely a helyszínen fizetendő),
- ebéd és az italok díjai.

A fenti árak tájékoztató jellegűek és változhatnak.

Utazási iroda hazai besorolás
Utazás azonosító száma: 34861 (Ha érdeklődik a szálloda felöl, akkor ezt a számot tudassa velünk!)
Török utazások indulási időpontjai, kalkuláció
Kérjük, várjon amíg az ajánlatok megjelennek!
Kérdése van? +36 1 785 84 92