Törökországi időjárás és tenger

Törökország időjárása és a tenger hőmérséklete némileg eltérő a két legnépszerűbb úticél esetében: míg a török Riviéra környékén a hőmérséklet még a leghűvösebb téli hónapokban sem süllyed 10 fok alá, addig Isztambulban mindig néhány fokkal hűvösebb van.

Azonban ahogy Isztambult a város bebarangolása, Antalyát és környékét pedig a napfény miatt keressük fel, ez így tökéletes megosztás a két terület között.

Törökország tenger

Ha a tengerparti pihenést kötnénk össze városlátogatással, válasszuk május-június elejét vagy a szeptembert, mivel ekkor még igen jó az idő, kellemes a tenger hőmérséklete, de nincs óriási forróság. Ha csak várost látogatnánk, abba ideálisan tavasszal vagy ősszel érdemes belevágnunk.

A tenger melletti semmittevéshez az idő alkalmas májustól novemberig. Ezen belül is leginkább a két legforróbb hónap a legvonzóbb a napfényimádók számára: ez a két hónap a július és az augusztus.

A tengerről azt kell tudni, hogy Antalya és környékén leginkább a finom-homokos, vakítóan világos homok a jellemző, és a legtöbb tengerparti szállodának van saját tengerpartja, ahol általában illetékmentesen vehetjük igénybe a napágyakat és napernyőket, sőt, még törölközőt is kapunk minden nap frissen, törölközőkártya ellenében.

Vannak emellett publikus strandok is, amiket esetleg a kaland kedvéért meglátogathatunk. A törökök egyébként rendkívüli módon odafigyelnek a tengerpart és a tenger tisztaságára, hiszen részben ez az, amiből megélnek. A tengerparton általában vagy a szálloda étkezőjében, vagy a számtalan büfé egyikében vehetünk magunknak enni- és innivalót.

A vízi-sportok nagyon népszerűek Törökország tengerpartjain: a búvárkodástól kezdve a vízisín át a banánozásig mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat. Naptejet és kalapot minden esetben érdemes magunkkal vinni a strandoláshoz és a városlátogatáshoz is.

Ha városlátogatásra készülünk, akkor pedig olyan öltözetet válasszunk, ami takarja a könyököt és a térdet, de esetleg még egy kendő is hasznos lehet bizonyos nevezetességek meglátogatásakor.
Kérdése van? +36 1 785 84 92